Rusija bo ''prepoznala'' Bitcoin v letu 2018, sledili bodo vsem transakcijam

Rusija je objavila, da naj bi ''prepoznala'' Bitcoin v celoti leta 2018 in trdi, da bo sledila vsem opravljenim transakcijam.

V skladu z zadnjimi objavami državne centralne banke, je namestnik finančnega ministra Alexey Moiseev povedal v intervjuju za Bloomberg, da bodo pravno ureditev za kripto valute uredili v prihodnosti.

Predtem se je Bitcoin, skupaj z ostalimi kovanci, nahajal v regulatorni sivi coni, kar je ogrožalo vseuporabnikein podjetjav Rusiji, saj so jih lahko prisilili k prenehanju poslovanja ali pa celo privedli v pripor.

V oktobru je državna agencija za nadzor (Roskomnadzor) blokirala dostop do peer-to-peer borze LocalBitcoins po celotni državi, kar je prisililo razvijalce, da so postavili navidezno stran (LocalBitcoins.net).

''Država mora vedeti, kdo stoji na obeh straneh transakcije v vsakem trenutku,'' je Moiseev komentiral zadnjo izjavo države.

''Če se zgodi neka transakcija, morajo udeleženi posamezniki točno vedeti, od koga so kupili in komu prodajajo, kot je to praksa v bančnih operacijah.''

Na uraden zapis v pravno ureditev bo potrebno še počakati, odločitev o temu, ali je Bitcoin sredstvo, denar alidelnica, pa naj bi prišla v sredini leta 2017,'' pišejo pri Bloombergu.

V januarju je namestnica v Ruski banki povedala, da oblasti ''ne želijo konkretno blokirati vsega'', namesto tega želijo ''ugotoviti, kako pristopiti (h kripto valutam) in iz tega narediti osnovo za regulacijo.''