Polemika okoli OneCoina se stopnjuje s postavljanjem novih vprašanj odvetnika napadenega kritika

Bjorn Bjercke je eden največjih kritikov OneCoina. Preko odvetnika je odgovoril na zahteve pravnikov omenjenega podjetja, ki zahtevajo Bjerckejevo tišino.

Bjercke je norveški blockchain specialist, kateremu so pred kratkim v omenjeni organizaciji grozili.

Za Cointelegraph je povedal, da se je odločen boriti proti nadlegovanju ter ustrahovanju in nadaljevati s svojim poslanstvom Blockchain skupnosti pomagati se"znebiti rakakripto sveta", kakor on to imenuje.

Legitimne trditve

V pismu, ki ga je poslal njegov odvetnik, je zapisano, da so vse aktivnosti, ki jih Bjercke počne, varovane s pravico do svobodnega izražanja. Vztraja, da so njegove trditve legitimne in temeljijo na kritičnih dogodkih, ki so povezani s poslovanjem podjetja OneCoin Ltd.

Prav tako vztraja, da Bjerckejeva dejanja ne morajo povzročiti kakršne koli finančne izgube ali izgubo zaupanja. V odgovoru podjetje OneCoin sprašuje naslednje stvari:

Kje je podjetje OneCoin Ltd. registrirano?

Kdo je v vodstvu svetu podjetja?

Kdo so direktorji podjetja?

Kje ima podjetje naslov?

Katera je organizacijska številka podjetja?

Še več kontroverznosti na poti

Pismo je prišlo v javnost ravno v času, ko se je zgodilo večje število primerov, kjer so ključni igralci in partnerji v tem nenavadnem dogajanju izdali/povedali številne kontradiktorne izjave.

Klasični primer je javna izjava izvršnega direktorja DX Markets Marcela Garcie Casila v katerem izpodbija izjave, da pod vprašaj postavlja celotne tehnološke zmogljivosti OneCoina, ki naj bi bile njegovo delo.

V njegovem pismu Casil trdi:

''Zavračam vsa namigovanja, da nisem nikoli videl obstoječega sistema. Prav tako zavračam vse izjave, v katerih naj bi dvomil v kompetence obstoječih dogovorov OneCoina, s katerimi izpolnjujejo trenutne potrebe kriptovalute.''

Vendar pa so se kmalu po objavi Casilovega pisma v javnosti znašli posnetki njegovega Twitter pogovora, kjer so videni njegovi zadržki in ki kažejo na popolno nasprotje s tem, kar trdi v pismu.

Razvoj sedanjih dogodkov kaže na to, da še nismo videli konca bitke OneCoina med lastniki, investitorji in nasprotniki projekta, ki se borijo za interese, upanje in odrešitev (zavedenih) ljudi.