Pet najbolj obetavnih altkovancev v letu 2017

Leto 2017 je odlično leto za razvoj kriptovalut – toliko odličnih projektov se je že predstavilo, da je težko vsem slediti. Pred kratkim smo predstavili nekaj predstavnikov altkovancev. Sedaj pa poglejmo pet najbolj zanimivih novosti, ki hitro rastejo.

Wings [WINGS]

Ena od prvih kriptovalut, ki se je letos pojavila, je Wings. Od januarja do sedaj se je njega popularnost precej povečala in zmanjšala, v zadnjem času pa se je vrednost stabilizirala pri tržni vrednosti 56 milijonov USD.

Wings ima sedež v Švici, trgu pa ponuja potrebna orodja za ustvarjanje in promoviranje decentraliziranih projektov. Uporabljajo pametne pogodbe in napovedovanje tržišča za evaluacijo projektov.

Gnosis [GNO]

Naslednji po vrsti je vsem znani Gnosis. Začeli so februarja in kmalu dosegli visoke nivoje povpraševanja, nato pa je vrednost padla od maja dalje. Kovanec se je ustalil pri tržni vrednosti okoli 295 milijonov USD.

Njegova platforma ''množična modrost'' omogoča vsakemu, da špekulira o bodočih dogodkih in je za to celo nagrajen, če pravilno napove ta dogodek. Gnosis prav tako zagotavlja na svoji platformi kreacijo DApp-ov.

Zcash [ZEC]

Na sredini je Zcash s tržno vrednostjo 378 milijonov USD. Kriptovaluta se je prvi pojavila na trgu oktobra 2016, vendar do marca 2017 ni bila preveč popularna.

Zcash je prvi odprt finančni sistem, ki ne potrebuje dovoljenj in operira preko ničelno – poznane kriptografije. Uporablja poseben zk-SNARK dokaz, ki omogoča omrežju podporo varni knjigi zapisov stanj brez razkritja določenih strank v procesu.

Zcash šifrira informacije o plačilu in uporablja novo kriptografsko metodo za potrjevanje njene točnosti. Razvijalci trdijo, da ta pristop omogoča vsem udeleženim popolnoma anonimne transakcije.

Golem [GNT]

Drugo mesto pripada v marcu rojenemu Golem-u, ki ima tržno vrednost višjo od 400 milijonov USD. 20 marca je postal 13 najbolj popularna digitalna valuta, v aprilu pa se je popularnost še zvišala.

Njegova kampanja zbiranja denarja je postala druga najhitrejša v zgodovini kriptovalut – 8.600.000 USD so zbrali v 29-ih minutah. Golem ima načrt postati zelo močno in ogromno globalno omrežje, ki je popolnoma odprtokodno. Prav tako lahko pomaga pri preračunavanju intenzivnega kriptografskega dela.

Stratis [STRAT]

Na koncu gre naša zlata medalja Stratis-u. Ta kriptovaluta je postala top tekmovalec v aprilu, takoj po tem, ko je prišla na trge. V zadnjem tednu maja je imela tržno vrednost pri 1,07 milijarde USD.

Stratis je med top 10 kriptovalutami na CoinMarketCap. Ta mogočna platforma za razvoj blockchain-ov ima unikatne zmožnosti – omogoča zmožnost kodiranja naravno decentraliziranih aplikacij v C#. S tem odpira vrsto zmožnosti za razvijalce.

Prav tako Stratis omogoča organizacijam ustvarjanje privatnih blockchain-ov. Narejeni so v obliki stranskih verig, ki se popolnoma integrirani s Startis-ovimi glavnimi verigami blokov.

Pot naprej

Ta kratek seznam omogoča delen vpogled v trenutno stanje trga kriptovalut. Toda popularnost različnih kriptovalut ni konstantna, zato se lahko te ocene zelo hitro spremenijo. Do konca leta nas čaka še zelo veliko zanimivih projektov, vrednih ogleda. V komentarjih nam povejte, katere kriptovalute pa vas navdušujejo.