Multi milijarderski investitor ima 10 procentov prihrankov naloženih v Bitcoin-ih, predvideva da bo cena zrasla na 2.000USD

Hedge sklad investitor Mike Novogratz, ki je od leta 2008 na Forbsovem seznamu miljarderjev, je razkril, da ima 10 procentov svojih sredstev naloženih v Bitcoin-u in Ethereum-u.

Novogratz je bil zgodnejši investitor v Bitcoin in Ethereum. Prve Bitcoin-e je kupil leta 2013, ko je bila njihova cena še približno 50USD. Cena je tistega leta padla zaradi fiaska z Mt. Gox-om, kar je povzročilo milijonske izgube sredstev.

Zgodnji investitor

Zgodnejši investitorji v Bitcoin in Ethereum so zelo spoštovani v kripto skupnosti, saj za njih velja, da ne prodajo svojih naložb tudi, če se cena hitro spreminja in na trenutke niha. Na primer, leta 2013 je cena Bitcoin-a ostajala na zelo nizki točki kar 11 mesecev, dokler se ni novembra začela vzpenjati.

Od kar je leta 2013 investiral v Bitcoin, se je cena povzpela iz 50USD na 1.270USD. Pravzaprav je zelo blizu temu, da prebije eno najvišjih vrednosti, 1.277USD, kolikor je bil Bitcoin vreden nekaj minutpred zavrnitvijo pobudeza ETF dvojčkov Winklevoss s straniameriškegaSEC-a (Securities and Exchange Commission).

Na New Yorški blockchain konferenci Harvardskega poslovnega kluba je Novogratz povedal, da je bila njegova odločitev investirati 10 procentov celotnega premoženja v Bitcoin in Ether najboljša investicija v življenju.

ICO nakup

Novogratz je kupil tudi Ether, ko je imel Ethereum svoj ICO in je bila tedanja cena tega žetona približno 1USD. Trenutno se z Ethereum-om trguje pri približno 49USD, kar pomeni da je Novogratz s to investicijo zaslužil že 49 kratnik svojega prvotnega vložka. Povedal je tudi, da se je pogovoril z Vitalikom Buterinom, kateri mu je dodatno obrazložil pravi potencial Ethereum-a in njegovo možnost uporabe v različnih panogah.

Kot smo pri Cointelegraphu že poročali, začenjajo multi milijarderske banke in korporacije po svetu posvajati Ethereum omrežje in Poslovno Ethereum združenje. Eden od teh je tudi 92 milijard USD vredno podjetje BHP Billiton.

Novogratz vidi svetlo prihodnost v razvoju Ethereum-a in evolucijo blokovnih verig podatkov, ki temeljijo na pametnih pogodbah za potrebe velikih komercialnih podjetij in korporacij.

Ostale uspešne multi milijardne investicije v kripto

Tim Draper je multi milijarderski angelski investitor v ugledna podjetja, kot je Uber in Skype. Tudi njemu je uspelo narediti uspešno Bitcoin investicijo. Do sedaj je le z investicijo v Bitcoin zaslužil preko 16 milijard USD. Poleg Bitcoin-a je investiral tudi v regionalne Bitcoin borze, kot je Coinplug ter v blockchain zagonska podjetja, kot je Factom.

Skupna točka vseh uspešnih investitorjev, kot sta Draper in Novogratz, je prepričanje, da bodo Bitcoin in ostale kripto valute uspešna zgodba. Novogratz se v obdobju velikega spreminjanja Bitcoin cene, ko je cena padla tudi za 30 procentov v obdobju nekaj tednov, ni odločil dezinvestirati in je obdržal vso svojo začetno investicijo.

Novogratz je na koncu še dodal, da se bo v kripto svetu v bližnji prihodnosti naredil balon, ki bi ga bilo potrebno izkoristiti. Kripto valute brez jasnih načrtov za širjenje posla in dolgoročnega razvoja, bodo verjetno propadle.