Krepitev državnih prepovedi nad OneCoin-om, izvršni direktor OneLife-a je zapustil ladjo

Prepovedi držav nad OneCoinom so se zaostrile s svežimi potezami Nemčije in Madžarske, ki želijo zaustaviti investicijsko shemo, za katero se verjame, da je prevarantska.

Trditve o OneCoinu

OneCoin si je v začetku razvoja kripto valut zgradil veliko skupnost sledilcev, katerim je obljubljal lažne donose na investiran denar.

Organizacija je trdila, da bo ta valuta naslednja velika stvar na internetu in da bo postala največja kripto valuta, ki bo napadla pozicijo Bitcoina. Na podlagi teh trditev so sledilci OneCoina v projekt vložili ogromno denarja, s čimer so upali, da bodo zaslužili neverjetne količine denarja.

Glavni zagovorniki OneCoina so bili obtoženi kršitve večjega števila vladnih investicijskih in plačilnih pravil med samo kampanjo.

Vladno varovanje državljanov

Različne vlade po svetu so naredile veliko potez, ki bi zavarovale državljane pred prevarami OneCoina. Zadnji podatki iz Nemčije pravijo, da so tožilci državnega kriminalističnega urada Porenje-Vestfalije in mesta Bielefeld začeli preiskavo proti podjetju OneCoin.

Prav tako je na Madžarskem vlada pričela z ukrepi proti domnevni prevari z namenom preprečitve nadaljnjega širjenja zlorab. Centralna banka Madžarske (MNB) je sporočila, da je članica večje delovne skupine, katere cilj je razbitje ''določenih elementov domnevne piramidne sheme.''

Medijsko zastraševanje s kontra učinkom

V pretekli publikacija Cointelegrapha smo poročali, da se je OneCoin zatekel k medijskemu zastraševanju, kot načinu protiukrepanja. Kot kaže, pa je imel takšen odziv kontra učinek za OneCoin, saj so se različne medijske ekipe združile pri obrambi napadov na njih. Ekipe so izboljšale napore pri obveščanju javnosti in podpori žrtvam domnevne prevare.

Blockchain specialist in večja tarča OneCoin legalnih napadov, Bjorn Bjercke, je za Cointelegraph povedal, da je tempo napora pri obrambi javnosti pred kremplji OneCoina ta trenutek zelo velik.

''Trenutno se veliko dogaja, predvsem v Evropi. Sedaj že obstaja skupina za podporo žrtvam na WhatsApp-u. Potem, ko Ruja Ignatova ni dobila aplavza na dogodku v Macau, se je OneCoin organizacija zelo spremenila. Novi izvršni direktor Pierre Arens je s trditvijo, da je sedanji sistem prihodnji blockchain, veliko OneCoin-erjev prebudil k resnici.''

Bjercke je za Cointelegraph povedal, da je njegov odvetnik odgovoril pravnikom OneCoina na svarila, naj nemudoma preneha z aktivnostmi proti shemi.

Še ena nenavadna stvar v OneLife supnosti je, po besedah Bjerckega, nenavadno izginotje izvršnega direktorja Pabla Munoza. Munoz je bil najavljen za govor v Macau, vendar je opazno manjkal na dogodku. Zatem je popravil svoj Linkedin profil, kjer je odstranil vse povezave z OneCoinom/OneLifeom.