Dogodek ob sedmi obletnici Bitcoin pic

19. maja ob 18. uri so se ljubitelji kripto valut v Sloveniji dobili na druženju ob 7-mi obletnici prve Bitcoin pice na Brdu v Ljubljani v hotelu Four points.

Dogodek je pripravilo Bitcoin društvo Slovenije v sodelovanju z vsemi pomembnejšimi kripto organizacijami v Sloveniji, kot so LanaCoin in AquariusCoin, Iconomi, Bitnik, Quantum Project, Xaurum, BitIns, CreditBit, LogosRitemMachines, Parketarstvo Temnikar, Zera in Cointelegraph Slovenija. Druženje je potekalo na terasi hotela, pred prihodom Bitcoin pic pa je društvo izpeljalo še volitve v organe društva.

Novi predsednik Bitcoin društva Slovenije je postal Jure Pirc, ki je znan slovenski razvijalec in ljubitelj kripto sveta. Mandat novemu predsedniku je podeljen za eno leto. Vodenje društva je Pirc prevzel od dosedanje predsednice. Novi predsednik si je za cilj zadal nadaljevanje nabiranja novih članov. Društvo je ravno pred kratkem prišlo do novega rekorda v številu članov, kar je sovpadalo z rekordi, ki jih je prejšnji teden podiral Bitcoin.

Poleg predstavnikov slovenskih kripto projektov in članov Bitcoin društva Slovenije, je dogodek obiskalo tudi ogromno število drugih ljubiteljev kripto valut in simpatizerjev društva. Skupaj se nas je dogodka udeležilo preko 150. Kljub nepričakovano velikemu številu udeležencev je bilo dovolj pic in piva za vse.

Slovenska kripto skupnost v zadnjem času vse bolj narašča in dobiva nove člane. Tako se Slovenci redno srečujemo tudi vsak konec meseca ob torkih in si izmenjamo nove informacije, razmišljanja in podobno. Zaznati je tudi povečano zanimanje javnosti in medijev za kripto svet. Prav tako socialna omrežja dobivajo skoraj vsak dan nove obraze v svoje skupine.

Slovenci opažajo, da ta novi veter, ki ga prinašajo kripto valute, zavzema vse bolj pomemben del v javnosti. V zadnjem času se je v Sloveniji pojavilo veliko število novih podjetij in inovacij s področja kripto valut. Slovenija ima kot manjša država v osrčju Evrope velik potencial postati pomemben del v kripto svetu, kamor se lahko stekajo zanimive inovacijo in ustanavljajo nova podjetja.

Druženje se je zaključilo pozno v noč. Udeleženci verjamejo, da bo naslednje leto dogodek še večji in številčnejši po obisku.