Cointelegraph Slovenija vas vabi na sedmo obletnico Bitcoin Pizze

19. maja bo v hotelu Four Points (restavracija Terazzo) v Ljubljani potekalo druženje ob »Bitcoin« pizza-h. Dogodek organizira društvo Bitcoin Slovenija v sodelovanju z različnimi slovenskimi projekti s področja kripto valut.

Obletnica Bitcoin Pizza pravzaprav označuje dogodek izpred sedmih let, natančneje 22. maja 2010, ko je programer Laszlo Hanyecz ponudil 10.000 bitcoinov za 2 pici. Takrat je bila vrednost teh bitcoinov precej nižja (cena bitcoina se je takrat gibala pri približno 0,07USD). Danes bi bile te pice vredne skoraj 16 milijonov USD. Vendar je ta dogodek z vidika kripto sveta zelo pomembna prelomnica pri prodoru Bitcoina v vsakdanje življenje, saj je bila to prva transakcija, ki se je zgodila z namen plačila nečesa v realnem svetu.

Tako se bo letošnjim prireditvam po svetu v čast prve Bitcoin ''plačilne'' transakcije pridružila tudi Slovenija. V sklopu tega dogodka pa bodo potekale tudi volitve v organe društva Bitcoin Slovenija. Seznam kandidatov za predsednika si lahko ogledate tukaj. Društvo je letos doseglo nov rekord 35 aktivnih članov, kar lepo sovpada z najvišjo doseženo ceno Bitcoina, ki je letos maja presegla 1.600USD.

Na srečanju bodo, kakopak, na voljo vsem udeležencev tudi različne dobrote in Bitcoin Pizze. Ker gre za skupinski projekt kripto Slovenije, dogodek podpirajo tudi različni slovenski kripto projekti in startup-i:

-LanaCoin in AquariusCoin, kripto kovanca slovenskega porekla;

-Bitnik, ponudnik Bitcoin bankomatov:

-ICONOMI, odprta platforma za nakup ali upravljanje s kripto skladi;

-Quantum Project, povezovanje trgov;

-Xaurum, kripto žeton podprt z zlatom;

-BitIns, kuponi za nakup Bitcoina;

-CreditBit, kovanec, ki se je prelevil v Ethereum žeton;

-LogosRitemMachines,inovativne rešitve za resne rudarje kriptovalut;

-Parketarstvo Temnikar,mojstri, ki vašemu domu dodajo vrhunska tla;

-Zera, strokovanjaki za marketing in tisk

-in seveda Cointelegraph Slovenija, edini slovenski portal s kripto novicami.

Prelomnice so dosegli tudi pokrovitelji dogodka. LanaCoin praznuje prvo leto obstoja, CreditBit je uspešno prešel na Ethereum platformo, Bitnik praznuje tretji rojstni dan, ICONOMI projekt aktivno nadgrajuje beta verzijo sklada Iconomi Index, ki je predviden za različne investitorje, Cointelegraph Slovenija pa je marca letos zopet začel z aktivnim dodajanjem novic.

Trenutno je potrjenih več kot 40 udeležencev dogodka. Če se želite udeležiti dogodka, svojo udeležbo potrdite na Facebook strani ali pa preko e poštnega naslova. Dogodek lahko tudi podprete preko donacij na bitcoin naslov.

O dogodku

Kraj: Four Point by Sheraton Ljubljana v restavraciji Terazzo;

Kdaj: 19. maja 2017 ob 18:00

Prijava na dogodek: zaželjena

Naslov za donacije:https://blockchain.info/address/3NM7mUXBLhzDZ4cjUYbhXzqfbhHEUVgHcm