Cena Bitcoina bi morala preseči 1300USD, da bi lahko Bitcoin postal investicijska dobrina: Lingham

Vinny Lingham, odkrit Bitcoin podjetnik, je dejal, da je za njega Bitcoin trenutno špekulativno orodje in ne investicijsko sredstvo. Trditev podpira ob trenutnem dogajanju v Bitcoin skupnosti, ki je zašla v slepo ulico in slabo vpliva na okolje.

Ne še sredstvo za investiranje

Lingham je soustanovitelj Gyft-a, Silicon Cape-a in izvršni direktor CivicKey-a. Izrazil je tudi nasprotovanju »hard fork-u«. Na tej ostri točki meni, da je Bitcoin špekulativen zaradi njegove nejasne prihodnosti. ''Je špekulativno sredstvo zaradi vsega konflikta okoli debate glede obsežnosti omrežja (ang. scaling). Trenutno ni jasne poti naprej,'' je povedal Lingham za Cointelegraph.

Južnoafriški serijski internetni podjetnik in investitor v tvegani kapital je mnenja, da bo Bitcoin postal investicijsko sredstvo takrat, ko se bo cena obdržala nad 1.300USD. Ali se bo to zgodilo kmalu? Lingham ne verjame v to.

Vpeljava SegWit-a

''Da bi cena obstala nad 1.300USD, bi morali vpeljati v sistem SegWit posodobitev,'' je pojasnil Lingham. Meni, da se mora zgoditi »soft fork« oziroma mehki razcep, da bi lahko Bitcoin vstopil v višji investicijski razred.

Glede na bodoči razplet (ne)aktivacije SegWit-a je Lingham povedal:

''Pravzaprav nisem prepričan kako se bo razpletlo. To je le moj občutek in zato se mi zdi vse špekulativno. Prav nobene jasne poti naprej ni ta trenutek.''

Okrevanje cene Bitcoina

Prejšnji mesec je cena Bitcoina doživela velik udarec, potem ko je bil začetek leta zelo uspešen. Cena je padla do 920USD v marcu. Kar nekaj ekspertov (tudi Vinny Lingham) je svetovalo posameznikom, da ne hranijo preveč Bitcoinov.

Osvežujoča novica je, da se ob trenutni debati glede obsega cena počasi pobira in je kripto valuta zopet v vzponu. Trenutno se giblje pri ceni 1.200USD.

Lastniki altkovance zamenjali za Bitcoin

Cointelegraph je vprašal Linghama, če je bil impresioniran nad okrevanjem cene Bitcoina:

''Ja in ne. Veliko je bilo menjav lastnikov altkovancev, ki so svoje altkovance zamenjali za BTC … ETH se giblje obratno sorazmerno kot BTC. To je problem. Ko gre ETH gor, gre BTC dol in obratno.''

Debata okoli obsega se nezmanjšano nadaljuje in trenutno ni videti rešitve. V bodoče bomo videli, ali bo predlagal SegWit ali se bo dvignil BU v trenutku razdelitve Bitcoin skupnosti, kar smo že videli lani pri Ethereum-u.