Blockchain za kreiranje novih blockchain startupov bo poskušal zbrati 12,5 milijona USD

Pri decentraliziranem inkubatorju, ki s slovensko pomočjo gradi platformo Cofound.it, so najavili začetek množičnega zbiranja denarja (Initial Coin Offering). Skupno želijo zbrati 12,5 milijona USD zagonskega denarja.

Cofound je spin-off projekt še enega projekta Slovencev, Iconomi. S projektom želijo vzpostaviti boljši program mentorstva, kot ga poznamo na tradicionalni start up sceni. To bodo dosegli tako, da bodo na enem mestu povezali investitorje in eksperte z ekipami zagonskih podjetij.

ICO se bo začel 24. maja in bo trajal do 24. junija. Investitorji bodo za vložek dobili CFI žetone.

''CFI bo deloval v obliki valute na Cofound.it globalni platformi, kjer bodo na enem mestu povezani projekti, ki iščejo zagonski denar, najboljši strokovnjaki na področju zagonskih projektov ter ustrezne storitve, ki jih te projekti potrebujejo,'' je povedal izvršni direktor in soustanovitelj Cofound.it projekta Jan Isakovič v izjavi za javnost.

''Platforma, ki je narejena s strani blockchain skupnosti za to isto skupnost, bo zamenjala obstoječi način zbiranja tveganega kapitala in ponudila oddaljeno mentorstvo ter sodelovanje. Platforma bo postala Silicijeva dolina za novo dobo distribuirane ekonomije.''

Drzen cilj vzpostaviti decentralizirano Silicijevo dolino ima zagovornike, saj ima Cofound ekipa v svojih vrstah tudi višjega managerja iz Deloitte-a.

''CFI projekt množičnega zbiranja denarja bo pomagal narediti resnega tekmeca v svetu investiranja v zagonska podjetja, vrednem 130 milijard USD, s čimer bo odstranil potrebo po tradicionalnem tveganem kapitalu. S tem pa bo opolnomočil vizionarje pri ustvarjanju podjetniškega duha kjerkoli na svetu, ne le v Silicijevi dolini,'' je dodal Isakovič.

Cofound se pridružuje valu ICO projektov na Ethereum-u, ki so letos že velikokrat polnili naslove člankov. Gnosis projekt, ki je prav tako iskal 12,5 milijona USD, je denar zbral v nekaj minutah.

Cofound.it projekt se tako pridružuje številnim uspešnim slovenskim blockchain projektom, kot so Iconomi, Bitstamp, Xaurum, Creditbit, Bitnik, BitIns, LogosRitemMachines ter kovancem, kot so LanaCoin, AquariusCoin, Netko in seveda blockchain medijskemu portalu Cointelegraph Slovenija.

Zenel Batagelj, ki sodeluje z različnimi slovenskimi blockchain projekti, na svojem blogu piše o velikih korakih, ki jih v novi ekonomiji delajo slovenski projekti. Trdi, da imamo Slovenci možnost ustvariti nov slovenski ''unicorn''.

''Distribuirana ekonomija prinaša tudi dokončni odgovor na vprašanje “brain draina”. Če lahko naslednji Google postaviš od koderkoli, preprosto pridobiš podpornike in investitorje z vsega sveta, je tvoja tehnologija distribuirana in uporabna povsod po svetu in lahko sodeluješ z največjimi strokovnjaki — zakaj bi odšel v tujino? Z nekaj modrimi in premišljenimi potezami lahko Slovenija postane ena najbolj zaželenih destinacij za blockchain zagonska podjetja.''

Jan Isakovič bo prisoten tudi na sedmi obletnici Bitcoin pizze, ki se bo odvijala naslednji petek, 19. maja, v hotelu Four Points na Brdu v Ljubljani.