Ameriški sklad tveganega kapitala v šestih urah končal ICO, vreden 10 mio USD

Sklad Digital Liquid Venture Fund (DLVF) družbe Blockchain Capital je v samo dveh dneh končal svoj ICO (javna ponudba kriptovalute, ang.: Initial Coin Offering), saj je cilj dosegel v rekordnem času.

Prodaja "žetonov" (ang.: token-ov)Blockchain Capital (BCAP) naj bi prvotno trajala en mesec, s pričetkom 10. aprila, vendar je bila celotna vrednost izdaje v višini 10 mio USD vplačana že naslednji dan. Žetoni bodo izdani 10. maja.

“Zbrana sredstva bodo investirana v startupe in podjetja, ki delujejo v blockchain sektorju, predvsem v osnovni kapital podjetij, potencialno pa tudi v tako imenovane žetone,” so v svoji izjavi za javnost ta teden zapisali pri Blockchain Capital, ter dodali, da ta ICO “izstopa, saj je bila ponudba izvedena v skladu z ameriško zakonodajo s področja vrednostnih papirjev.”

Večina investicij je verjetno prišlaizven Združenih držav Amerike, saj so domači rezidenti omejeni z nekaterimi pravili, ki za tuje vlagatelje niso veljala. V ZDA so lahko tako pri tej javni ponudbi sodelovali le vlagatelji s premoženjem vsaj 1 mio USD ali letnim prihodkom 200.000 USD (t.i. akreditirani vlagatelji). Poleg tega je bilo sodelovanje omejeno na 99 vlagateljev. Neameriški vlagatelji tem pravilom niso bili zavezani.

“Z "žetonom", ki ga je izdal Blockchain Capital, se lahko vlagatelji po vsem svetu prvič izpostavijo skladu tveganega kapitala, hkrati pa bitcoin in blockchain startup ekosistemu,” je v svojem zapisu na blogu še pred pričetkom javne ponudbe zapisal Jeremy Gardner, vodja investicij pri DLVF.

Preostali del investicijske ekipe DLVF sestavljata Brock Pierce, predsednik uprave Bitcoin Foundation, ter analitik Spencer Bogart.