30 milijard USD vreden Bitcoin trg lahko požene ceno na kovanec do 2.000USD

Celotna tržna vrednost Bitcoin valute je presegla 30 milijard USD, njegova dominanca na kripto trgu pa je vse manjša.

Zadnja rast cene je pripeljala Bitcoinovo vrednost na zgodovinsko raven, saj je bila valuta v četrtek oddaljena 150USD od vrednosti 2000USD.

Rast drugih kovancev se še vedno nadaljuje, med top desetimi valutami pa so predvsem Ethereum in nekatere ostale valute prevzele določen tržni delež Bitcoina, ki je na zgodovinsko nizkem nivoju.

''Cointelegraph je že poročal o postopnem padcu prevlade Bitcoina. V začetku leta je bil tržni delež še 87 procentov, potem pa je padel do 70%, nato do 65% in sedaj na 56,7%.''

Glede na to, da bi lahko aktivacija SegWit rešitve pognala ceno navzgor, bi nezmožnost dosega konsenza znotraj skupnosti o vpeljavi tega predloga, verjetno pognala ceno navzdol, kar bi še zmanjšalo tržni delež valute.

Trg ''želi SegWit'' je objavil Samson Mow iz Blockstream-a na Twitterju v četrtek, dan po aktivaciji aktivacije SegWit-a na Litecoin podatkovnih verigah.

Medtem pa je cena 2.000USD na Bitcoin postala neverjetna realnost. Korekcije pred kratkim pri cen1.600USD in 1.800USD so bile kratkoročne; prav tako še niso bile podkrepljene špekulacije, da bi se cena lahko spustila do 1.000USD.

Sedaj so vse oči uprte na obnašanje cene v bližini 2.000USD, kar bi predstavljalo podvojeno vrednost napram ceni v sredini marca.